Follow je lah..


Khamis, 12 November 2009

Selangor Dedah Aib BN

Terima kasih Khalid Ibrahim kerana menelanjangkan BN di tengah-tengah negeri Selangor. Selama ini mereka dilindungi oleh pakaian kuasa dan harta yang kini pakaian itu sudah tiada lagi. Rasanya tiada wakil BN yang akan menafikan pendedahan ini.

Pendedahan seperti ini perlu. Supaya rakyat tahu bahawa mereka telah diambil hak dan diperbodohkan BN terutama menjelang pilihan raya. Pendedahan ini mestilah cukup bukti dan dibawa ke muka pengadilan berasaskan prinsip kerajaan untuk rakyat.

Pendedahan itu ditulis dalam risalah-risalah dan harapnya pembaca dapat menyebarkan risalah itu ke seluruh negara. Bukan untuk mengaibkannya, tetapi untuk memberi tahu rakyat bahawa mereka inilah manusia yang paling berbahaya jika diberi kuasa dan pengaruh. Janganlah kita mudah tertipu dan terperangkap dalam muslihat mereka.

Harta penduduk miskin diambil tidak lain seumpama menambahkan lagi beban yang sedia terbeban. Seperti seorang miskin yang tidak makan beberapa hari, apabila makanan sudah diberi kepadanya lantas makanan itu diambil oleh orang yang kaya dan kenyang. Persis, yang kaya terus kaya dan yang miskin jatuh melarat.

Tanah Hilang, Rumah Tak Dapat

Lagu Warisan boleh jadi sudah tidak relevan kerana melayu bunuh melayu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bacalah juga:

Lawan Tetap Lawan