Follow je lah..


Sabtu, 22 Ogos 2009

Merdekakan Diri Dari Menjadi Pak Turut Manusia


Itu adalah nasihat daripada Tuan Guru Nik Aziz. Ujarnya mahukan manusia ataupun khususnya orang Islam agar menuruti perintah Nabi Muhammad SAW. Mentaati ketua ada batasannya selagi tidak lari dari dasar yang dibawa oleh Nabi Muhammad.

Keadaan menjadi pak turut membuta tuli akan membinasa diri. Termasuklah sekali dalam pasukan beruniform. Kita ada Tuhan iaitu ALLAH, dan itulah tempat taat setia kita sepenuhnya. Dalam erti kata lain, kami dengar dan kami taat kepada ALLAH.

Kerana takut akan hilang kerja dan menerima susah, orang sedia mentaati manusia dan menggadaikan ketaatan kepada ALLAH. Perkara ini lah yang akan mendatangkan kemurkaa dan akhirnya kita menerima bala seperti H1N1. Maka ini bukan soal yang remeh lagi.

Biasa juga terjadi kepada para wartawan yang tidak jujur dalam melaporkan sesuatu berita demi mengikut dasar gelap oleh editor mereka. Kata Nabi, katalah benar walaupun ia pahit. Sesetengah mereka menyembunyi maklumat dan lebih teruk, memalsukan maklumat sehingga tercalar aib seseorang itu.

Khamis, 20 Ogos 2009

Inilah Jalan Ke Syurga


Jalan dari kalangan Anbia', Siddiqin. Shuhada', dan orang-orang yang Soleh. Orang seperti ini sudah di 'konfom' ALLAH berada di jalan yang lurus dan dianugerahkan syurga yang sedia menanti. Mereka juga manusia biasa seperti kita, tetapi mereka selamat kerana Islam menyelamatkan mereka.

Sekarang kita nak cerita, pendek kata orang yang tidak ikut Islam, tidak sokong Islam, dan melawan Islam mereka bukanlah dari kalangan itu. Mereka ini sebenarnya satu golongan yang jauh dari hidayah. Bicaralah apapun, jika pintu hati masih tutup, mereka tidak akan mengimani.

Kita mahukan Negara Islam (negara yang betul-betul melaksanakan syariat dari segala aspek). tapi sekarang negara kita bebas, nak undang-undang konvensional ada, Islam pun ada. Nak bank Islam ada, yang tak Islam pun ada. Begitulah hampir semua aspek dalam negara kita.

Bukan menurut Islam namanya jika mengambil sebahagian, dan meninggalkan sebahagian daripada tuntutan Islam. Aurat lelaki dan perempuan masih tidak ada satu penguatkuasaan yang kukuh, malah ramai juga dikalangan pembesar negara, masih tidak tutup sempurna aurat mereka.

Kita mengajak mereka untuk kembali ke jalan yang lurus. Jalan yang akan menemukan mereka ke syurga akhirnya. Ini sahaja laluan yang kita ada, jika masih ingkar dan tidak mahu mengorbankan kepentingan wang dan harta semata-mata mengikut ajaran Islam, anda sudah tersimpang jauh.

Kalau amal Islam setakat pada kahwin, mati, dan baca doa makan, baik hentikanlah. Jangan nak bertopengkan agama sahaja, sebaliknya perintah yang lain dari ALLAH tidak dititikberatkan. Maklumlah hak individu, itu kata mereka. Tetapi tidak, kita mahu menyelamatkan mereka dari seksa api neraka yang sangat besar.

Selasa, 18 Ogos 2009

Terkambus Di Permatang Pasir

Kerja-kerja menjayakan kemenangan PAS di Permatang Pasir Insya-ALLAH berjaya. BN tiada modal apa untuk mengalahkan lawan mereka iaitu PAS melainkan dengan menyerang peribadi. Seperti mana Anwar Ibrahim diserang.

Inilah kehebatan dan kekuatan semangat pasukan di dalam PAS dan Pakatan umumnya. Kemenangan kita mempunyai beberapa sebab atas apa yang BN telah lakukan. Sebenarnya, apa jua kesalahan BN lakukan kepada rakyat, adalah menjadi keuntungan bagi Pakatan.

Masalahnya, BN sentiasa tersilap dan tidak habis dengan salahnya. Tidak mahu mendengar suara rakyat. Rakyat tak nak PPSMI, taknak ISA, dan pelbagai lagi, masih buat tak endah. Fikirnya, apabila hendak ada pilihanraya, jalan mesti tar baru, buka klinik, dan peri ziarah tanya khabar.

BN susah nak menang di kawasan ini. Inilah halangan bagi BN untuk tunjuk yang mereka konon sudah diterima rakyat. Berhempas pulas lah mereka. Bermain kotor? Harus dijauhkan.

Apabila BN kalah lagi, terkambuslah dan hilanglah semangat mereka. Dipercayai akan hilanglah kepercayaan rakyat kepada parti yang memerintah tatkala ini. Terkambuslah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bacalah juga:

Lawan Tetap Lawan