Follow je lah..


Jumaat, 18 Februari 2011

Sajak Dr.Maza buat Sultan Muhammad V


Dr. Maza menulis sebuah sajaknyaBagi melihat koleksi gambar baginda sila klik di sini

Jubah Kita Dengan Jubah ArabPakaian jubah adalah sunnah kenabian. Semua orang Islam lelaki yang memakainya mendapat kebaikan dan pahala. Malah memberi kesegakan dan satu semangat yang baik.

Khamis, 17 Februari 2011

Artikel Saya Di CilokCilok gua..Gua Cilok Lu....setelah melakukan penyiasatan, saya mendapati beberapa artikel saya telah dicilok . Bagi saya, kejadian ini biasa berlaku tetapi ia berkaitan dengan hak intelek saya...cheh2..di sini saya senaraikan:

Sms, Tweet, Fb
Kerana kecanggihan teknologi dan maklumat, kita sudah dilengkapkan dengan komunikasi yang kita sendiri tak boleh nak kejar. Apa yang tak boleh hendak dikejar?

Selasa, 15 Februari 2011

Perubatan Islam Biasanya Jadi Pilihan Terakhir


Saya tidak menuju kepada sesiapa samada yang hidup atau mati..apabila orang sakit, akan pergi klinik..lebih sakit lagi pergi hospital untuk jumpa pakar. Lepas tu?

Saya melihat dan mengkaji,

Isnin, 14 Februari 2011

Perhimpunan Yang Kebal FRU
Macam biasa di Malaysia, bila tibanya Maulidur Rasul atau Maal Hijrah..kita digalakkan oleh kerajaan untuk berhimpun secara aman bagi membuktikan kononnya kesetiaan dan kecintaan kita kepada Rasulullah SAW.

Mufti Perak Kata Itu Tidak Berakal
Merujuk kepada sebuah berita, orang yang menggadai maruah dan merosakkan rumah tangga orang lain disifatkan oleh mufti Perak sebagai tidak berakal.

Tidak berakal atau dalam loghat utara " Tak dak akai" antara bahasa yang agak kasar. Manusia dibezakan dengan haiwan kerana adanya akal. Jika tiada akal, maka ia sama seperti haiwan.

Ahad, 13 Februari 2011

Check in hotel sehelai sepinggang je


Sebuah motor honda cup, berhenti betul-betul dihadapan bilik hotel yang saya tinggal. Nampak sahaja dari cermin tingkap ini dan saya hanya menganggap itu perkara biasa apabila sebuah motor berhenti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bacalah juga:

Lawan Tetap Lawan