Follow je lah..

Rabu, 26 Mac 2008

Hilang Datuk

siasahdaily.

KUALA TERENGGANU, 26 Mac: Tiga pemimpin Umno Terengganu, Datuk Seri Idris Jusoh, Datuk Rosol Wahid dan Datuk Din Adam telah ditarik balik gelaran mereka oleh istana Terengganu.

Menurut sumber yang rapat dengan istana, penarikan gelaran ketiga-tiga mereka itu berkuatkuasa serta merta.

Dalam pada itu, Datuk Muhamad Awang Tera (Chukai) telah dilantik sebagai Timbalan Menteri Besar Terengganu, satu jawatan yang tidak pernah wujud sebelum ini.

Sebuah NGO, Majlis Pemesyuaratan Rakyat Terengganu (Mampat) dan beberapa NGO lagi akan menganjurkan solat hajat di masjid Terapung, Kuala Ibai malam esok untuk memohon kepada Allah untuk keselamatan baginda Sultan Terengganu dan anakanda baginda yang menjadi Pemangku Raja.

Ia akan diadakan bermula sembahyang Isya secara berjamaah di masjid berkenaan dan bakal diimami oleh Iman Masjid Negara, Sheikh Ismail Al Hafiz.

Ulasan: Takutlah ALLAH, kerana ALLAH Maha Adil. ALLAH memberikan kemuliaan kepada sesiapa yang Ia ingini dan memberi kehinaan kepada sesiapa Ia ingini. Semoga pemimipin UMNO yang angkuh terutamanya akan mengambil pengajaran. Zaman kemegahan UMNO telah tamat.

1 ulasan:

Taiki berkata...

loh betu ker dilucut jawatannya? tak baca mana media arus perdana n alternatif lagi. pemimpin pusat puas ati ker?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bacalah juga:

Lawan Tetap Lawan