Follow je lah..


Selasa, 14 Julai 2009

Manek Urai: Tidak Semurah Jambatan


BN dan PAS akan bertarung pula di Manek Urai. Kemungkinan untuk BN menang adalah tipis kerana PAS di dalam Pakatan bergerak seiringan dan teguh berusaha. Kehadiran BN ke Manek Urai seumpama seorang kaki pancing yang datang ke tasik untuk mendapat hanya beberapa ekor ikan.

Bagi memastikan pulangan besar buat BN dalam pilihanraya ini, umpan yang digunakan pastilah kepada meterialistik. Biasalah, BN akan buat itu dan ini. Contohnya di Terengganu, BN sudah buat stadium, tetapi selepas itu stadium pun runtuh. Dan selepas itu pula, senyap isu ini dari arus media perdana.

Janji Muhyiddin hendak buat jambatan di Manek Urai pun dua kali lima dengan stadium. BN, apabila buat projek akan menyelam sambil minum air dengan mengayakan orang-orang tertentu. Dalam diam, maruah rakyat dipijak. Untuk pengetahuan BN , maruah rakyat terutama pengundi di Manek Urai tidak sama nilai dengan sebuah jambatan yang boleh dijual beli seperti mereka janjikan. Hanya maruah BN sahajalah yang sudah lama tiada sehingga kini tergamak menggadai maruah agama dan bangsa.

Rakyat Manek Urai bijak dalam melakukan perubahan lebih-lebih lagi masyarakat yang terpimpin oleh seorang pemimpin adil lagi disegani iaitu Tuan Guru Nik Aziz. Selama ini, rakyat Kelantan harum segar dibawah lembayung Islam yang sedang dibawa oleh PAS. Masyarakat kampung tidaklah bermata realistik yang hanya terliur dengan wang dan aset yang ditaburkan membabi buta dari BN.

BN dijangka pulang lebih awal petang ini dari Manek Urai andai mereka kalah. Maka kemenangan PAS akan disepikan dari media arus perdana. Biarpun begitu, rakyat tidak buta dan pekak dalam mendepani situasi politik negara.

"Manek Urai, Jangan Maruah Tergadai, Biar BN Terburai"

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bacalah juga:

Lawan Tetap Lawan