Follow je lah..


Jumaat, 23 Oktober 2009

Rasul Melayu atau Rasul UMNO?


Kita telah mendengar hukuman yang telah dijatuhkan oleh hakim terhadap seorang pesalah ataupun penjenayah aqidah, iaitu dia yang bergelar Rasul Melayu. Pastinya pada Abd Kahar, dia mewakili umat melayu. Dia merupakan wakil bagi orang melayu.

Umno juga mewakili melayu. Umno sangat menjaga orang melayu. Tetapi apabila ada nila setitik, maka rosaklah susu sebelanga. Rasul melayu telah mencemarkan imej melayu yang selama ini dijuang kuat oleh Umno. Penyelewengan aqidah adalah satu dosa besar, apabila dikaitkan dengan melayu, maka Umno lebih dekat dengan bangsa melayu (kononnya).

Inilah akibat pendidikan agama tidak dititikberatkan oleh kerajaan Umno sepanjang pemerentihan mereka. Malah subjek sains lebih diutamakan sehingga terlepas pandang bahawa agama lebih penting dari sains. Jika beginilah lagi, bertambahlah kejahilan rakyat pada agama seperti mana yang berlaku hari ini.

Doanya, agar ALLAH tidak menurunkan azab yang terlalu pedih kepada kita di Malaysia. Dosa Rasul Melayu satu dosa yang maha besar. Lagi maha besar jika kerajaan yang memerintah tidak melakukan apa yang dikehendaki ALLAH.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bacalah juga:

Lawan Tetap Lawan