Follow je lah..


Ahad, 11 Oktober 2009

Respon Positif Kemenangan BN


Sudah lama kita tidak mendengar suara dari kepimpinan UMNO dan BN apabila mereka memenangi pilihanraya. Kemenangan di Bagan Pinang ini memberi sedikit nafas lega setelah tujuh kali kalah berturut-turut.

Dengan kekalahan PAS ini adalah petanda baik. Petanda bahawa untuk menggempur kubu-kubu BN di sesetengah kawasan adalah sukar. Maka cabaran ini berkait rapat dengan agenda Pakatan memenangi PRU13. Penelitian mestilah dikaji mendalam dan kita harus belajar dari kekalahan ini.

Biasanya apabila BN menang, kita akan mendengar:

a) Rakyat telah kembali memberi keprcayaan kepada BN dan ini adalah tanda Najib berjaya membaiki imej BN yang teruk sebelum ini. Akhirnya usaha kita berjaya.

b) Pakatan Rakyat sudah tidak diterima kerana hanya mencetus provokasi dan menyusahkan rakyat. Rakyat sudah menolak Pakatan.

c) BN adalah parti untuk 1Malaysia. Kerajaan sangat perihatin kepada masalah rakyat dan akan teruskan kesinambungan. Kerajaan amat serius terhadap kebajikan rakyat tanpa mengira latar belakang parti.

d) Terbukti segala apa yang dituduh oleh Pakatan adalah tidak benar. Sebaliknya BN satu-satunya parti yang bergerak lurus, seimbang, dan maju.

e) BN mempunyai peluang cerah untuk memenangi PRU yang seterusnya kerana rakyat sudah boleh menerima kita semula.

f) Rakyat kini sudah bijak dan mereka telah melaksanakan demokrasi dengan betul serta membuat keputusan yang tepat dan sesuai dengan kehendak masakini.

g) Isa Samad boleh jadi MB Negeri Sembilan semula.

1 ulasan:

Unknown berkata...

Pas tak perNah kalah...!!!
yup,18 tahuN....tk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bacalah juga:

Lawan Tetap Lawan