Follow je lah..


Sabtu, 20 Disember 2008

Berjumpa Di KT!

Kali ini nampaknya BN seperti sudah lebih bersedia apabila mengumumkan awal siapa calon yang akan bertanding di Kuala Terengganu (KT). Tempat ini menjadi kayu pengukur kekuatan BN Terengganu di bawah kepimpinan MB yang bukan dari pro-Abdullah inni. Inilah BN Terengganu yang punyai sedikit ketegasan dan sedikit berani apabila bercanggah pendapat dengan pucuk pimpinan.

Pun begitu, jentera PAS sentiasa mengintai-intai kelemahan BN. Barangkali Mat Sabu dan beberapa orang PAS lain sedang tekun menyusun masa dan langkah supaya sebuah kejutan boleh menerpa keasyikan BN diulik wang dan kuasa.

KT ini ialah ibu negeri Terengganu. Jika ibu negeri berjaya ditawan, bererti lumpuhlah kerajaan mentadbir di situ. Contohnya, jika Putrajaya sebuah kompleks kerajaan atau markas BN jatuh ke pembangkang, manakan hilangnya kekuatan dan maruah kerajaan itu. Atas semangat itulah, pilihanraya kecil di tempat ini menjadi sebuah pertempuran yang besar.

Pertempuran ini besar kesannya. Dengan kehadiran calon bebas juga memberi makna yang mendalam mengapa mereka bertanding lagi sedangkan mereka telah hilang duit deposit lalu. Apa pentingnya KT untuk mereka dan siapakah dalang mereka jika ada dan untuk apa mereka perlukan KT.

Terengganu kita kembali panas. Idris dan konconya adakah sudah tidak berminat lagi dengan politik Terengganu? Pertandingan ini bukan lagi satu lawan satu, tetapi seakan enau di dalam belukar, masing-masing melepaskan pucuknya. Hanya satu yang akan menang.

2 ulasan:

fit@blonc berkata...

tetapi seakan enau di dalam belukar, masing-masing melepaskan pucuknya. Hanya satu yang akan menang.

pergh...
hebat saudara bermadah yer..
ingat pandai buat kira-kira saje..

moga 17 january menjadi titik perubahan ganu kite..

Head Shot berkata...

terima kasih saudara fit@blonc..saudara pun apa kurangnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bacalah juga:

Lawan Tetap Lawan