Follow je lah..

Rabu, 25 Jun 2008

Rosmah: Perempuan, Isteri & ...

Rosmah kini sedang dihantui badi gadis jelita Altantuya. Mahu tidaknya apabila Raja Petra yang pernah ditahan sebelum ini oleh polis sekali lagi mendedahkan perkaitan Rosmah dan Altantuya. Katanya, Rosmah ada di tempat pembunuhan Altantuya.

Menurut Najib (bukan dari polis) bahawa isterinya itu telahpun memberi keterangan kepada pihak polis. Najib dan Abdullah pula menafikan dakwaan Raja Petra. Walaupun begitu, dakwaan Raja Petra dari kenyataan bersumpah bukanlah omongan kosong atau layak dibuat 'sampah' seperti kata Najib.

Dalam akuan itu, Raja Petra menyatakan Rosmah ialah Norhayati. Siapapun Rosmah selepas ini, Rosmah sudah terperangkap dengan pertarungan catur antara Najib dan Raja Petra. Memandangkan hal ini adalah masih lagi dalam perbicaraan mahkamah, mengapa pula Najib dan Abdullah boleh menafikan dakwaan Raja Petra sebegitu awal sebelum mahkamah memutuskannya.

Sebagai Perdana Menteri, sebahagian maklumat-malumat yang dikategorikan sebagai rahsia tertinggi menjadi kewajipan bagi Abdullah untuk melindungi. Ini termasuklah seperti maklumat perisikan tentera berhubung pembunuhan Altantuya ini. Oleh itu, tidak hairanlah jika Abdullah tetap menafikan daripada menerima laporan perisikan tentera berhubung kes ini.

Semasa itu juga, Najib mengalihkan isu isterinya ini kepada isu memburukkan imej politik beliau. Tujuannya adalah untuk mengalih perhatian rakyat dan membayangkan hal ini adalah rentetan politik masa kini. Taktik (tukar isu) Najib ini adalah biasa dilakukan demi mengekalkan kesucian mereka. Kes pembunuhan bukanlah kes politik, tetapi ini adalah kes jenayah.

Sekarang, siapakah pembunuh Altantuya sedang dalam penyiasatan. Mereka yang terlibat dan bersubahat seeorang demi seorang didedahkan. Jika benar dakwaan Raja Petra, Najib tidak perlu melatah untuk menafikannya sebaliknya menyerahkan hal ini kepada mahkamah. Rosmah ialah perempuan, isteri dan ...

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bacalah juga:

Lawan Tetap Lawan