Follow je lah..

Rabu, 8 Julai 2009

Pi Pi As Se Mai


Pi Pi As Se Mai (PPSMI) ni sama sahajalah dengan Pi Mai Pi Mai Tang Tu. Akhirnya, tiada apa manfaat yang dapat dan kembali pada asal semula. Manakala anak-anak pula yang menjadi kesan daripada dasar kerajaan ini.

Anak-anak itu pastinya anak-anak rakyat jugalah. Kalau anak-anak menteri dan seumpamanya hidup penuh dengan keselesaan dan harta juga. Anak menteri takda masalah nak cakap BI sebab baru 'standard'.

Pi Pi As Se Mai ini pun sama juga diibaratkan dengan pipi tak mancong hidung tersorong-sorong. Dahulu rakyat tentang perkara ini dan mereka-mereka yang cukup mempertahankan. Sekarang dah terbalik pula. Mereka-mereka baru faham selama ini kenapa rakyat berhimpun dan berarak, kenapa sasterawan negara sanggup berjuang biar putih tulang dan jangan putih mata sebab nak pertahan bahasa warisan Melayu. Rakyat menang!

Lebih baik Pi Pi As Se Mai kan ahli UMNO dahulu, kita tengok apa hasil kemajuannya. Mesyuarat dan apa benda semua dalam BI. Kempen pun dalam BI jugak, perjuangkan Melayu dengan perantaraan BI. Surat khabar UMNO pun harus semua dalam BI. Apa macam, bolehkan..'Vote BN'..hahaha

Pi Mai Pi Mai Tang Tu menarik lagi dari Pi Pi As Se Mai sebab ada lawak-lawak yang boleh terburai isi perut. "I say man..." macam gini boleh kalah BN di Manek Urai.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bacalah juga:

Lawan Tetap Lawan