Follow je lah..

Isnin, 14 Julai 2008

Ayuh Rempuh Parlimen

(Saya hanya ada lima minit untuk menulis entri ini kerana komitmen lain)

Jika kita dekat 5 kilometer sahaja dari Parlimen hari ini umpama kita mendekatkan diri ke lokap polis yang penuh kesengsaraan. Begitulah kehendak polis barangkali Musa Hasan bagi mengajar Anwar dan beberapa penyokongnya bahawa polis adalah raja di Malaysia seperti mana kata teman-teman.

Sebenarnya yang hendak dirempuh adalah BN yang berlindung disebalik Parlimen. Mereka kononnya berani melantang sehingga biasa dengan kebiadapan, tetapi hari demi hari pemimpin BN ada ramai yang lebih bacul.

Azam dan tekad Pakatan Rakyat akan terus mekar. Biarpun ada tembok seperti tembok Israel-Palestin di Malaysia ini, kami rakyat akan merempuh tembok ini. Asalkan anak-anak kami mendapat haknya untuk belajar percuma dan menikmati kesihatan sempurna.

Harga minyak akan berusaha diturunkan apabila tembok ini runtuh sehancurnya. Kita banyak kerja lagi selepas kemenangan ini. Ingatlah, kemenagan semakin hampir. Mereka yang tiada maruah sanggup melakukan apa sahaja demi mengekalkan paksi kejahatan mereka. Salam perjuangan.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bacalah juga:

Lawan Tetap Lawan