Follow je lah..

Selasa, 19 Ogos 2008

Kempen Permatang Pauh

Hampir hari-hari Anwar akan berkumpul bersama dengan ratusan rakyat untuk memberi maklumat dan janji. Ini semua adalah segala usaha yang dijalankan untuk memastikan perncangan menuju ke Putrajaya berjalan lancar.

Suasana di Permatang Pauh memang hangat. Dalam musim hujan ini juga, calon tetap bekerja keras melawat walaupun meredah banjir. Pertembungan 3 penjuru ini antara PKR, BN, dan Bebas nyata lebih memihak kepada PKR.

Kita tidak lihat Arif (calon BN) memberi ceramah atau pidato seperti Anwar. Beliau berkempen dengan cara tersendiri disamping cuba meraih undi dari masyarakat Cina setelah kaum Melayu agak berat ingin bersama BN. Arif mengambil peluang ini kerana dia boleh berbahasa Mandarin tetapi itu bukanlah agenda yang rakyat mahukan.

Plan BN sedang bergerak. Memanipulasi media adalah senjata utama. Pembangkang mahu dilihat sebagai penganjur kekerasan. Sedikit sahaja buruk PKR diketemui, ia akan dihebahkan berhari-hari. Jika tiada kes, soal ketuanan Melayu pula dijadikan modal berkempen sedangkan modal ini sudah tidak laku lagi kerana di anatra merekalah wujud melayu yang korup.

Tanggungjawab 'Malaysia baru' sebahagian terletak pada tangan pengundi Permatang Pauh. Mereka harus berkerja keras berkempen dan memastikan kawasan aman dari sebarang agen propaganda. Berkata Noh Omar, BN pun boleh jadi 10 kali lagi samseng dari PKR. Insiden yang tidak diingini dalam pilihanraya nanti mesti dielakkan dan rancangan yang lebih ketat perlu diadakan supaya tidak memberi ruang kepada pihak lawan.

Abdullah, Presiden BN pada tahap ini dilihat kurang agresif dalam membantu kemenangan BN di kawasan tersebut. Satu ketika dahulu, Najib memberitahu pengumuman calon BN akan diumumkan oleh Presiden tetapi sebenarnya tidak. Abdullah juga mungkin belum lagi turun padang ke Permatang Pauh untuk sama berkempen. Sayangnya, hanya Arif sahaja yang pergi berkempen seorang diri.

1 ulasan:

Team Pemuda UMNO berkata...

Kesian ke Anwar.

Korang jangan bergaduh lebih2 ;)


JEMPUT MASUK KE THREAD FORUM SAYA ;)

LAYARI http://TeamPemudaUMNO.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bacalah juga:

Lawan Tetap Lawan