Follow je lah..

Jumaat, 18 September 2009

Salam Aidilfitri Tahun 1430H

Saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua pembaca dan mohon maaf zahir dan batin walaupun mungkin kita tidak pernah bersua. Tetapi dengan pena, ia mampu merubah apa sahaja.

Apapun yang kita harap ialah perubahan yang lebih baik terutama bagi diri kita. Latihan Ramadhan yang kita lalui walaupun mungkin ada salah dan silap, insya ALLAH akhirnya kita berjaya mendidik nafsu untuk menempuhi 11 bulan yang berikutnya.

Pastikan keselamatan harta dan keluarga saudara saudari dijaga dengan baik. Malang tidak berbau dan kepada ALLAH sahajalah kita menyerah diri dan meminta perlindungan. Bacalah doa sebelum memulakan perjalanan ke destinasi atau kampung yang dituju.

Selepas seminggu, blog ini akan beroperasi seperti biasa demi membawa maklumat berguna kepada kita semua. Saya merakamkan penghargaan tertinggi kepada semua pengikut setia blog ini khususnya dan rakyat Malaysia amnya.

Amalan kunjung mengunjung dan bertegur salam wajar dijadikan amalam Syawal ini. Jangan membazir dan jagalah kesihatan melalui pemakanan. Hancur badan dikandung tanah, budi yang baik dikenang jua.

Saya akhiri sekali lagi dengan ucapan selamat Hari Raya Aidilfitri, mudah-mudahan ALLAH menerima amalan kita serta mendapat pengampunan dan pembebasan dari api neraka. Sesungguhnya hanya Islam yang dapat menyelamatkan kita di dunia dan di akhirat sana.

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Selamat Hari Raya Aidilfitri & Selamat Bercuti dari kami di IMCurtain.com. Maaf Zahir dan Batin!

p/s: Kami ingin mengajak para blogger semua untuk menyertai komuniti blogger kami di IMCurtain.comdings

~PakKaramu~ berkata...

Beraya dengan maksud takbir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bacalah juga:

Lawan Tetap Lawan